Hírek

3 és 4 méteres késes henger a Quivogne-tól


A kis- és közepes gazdaságok részére a Quivogne a Gladiator késes hengerből a 3 vagy 4 méteres kivitelt ajánlja.

A Gladiator késes henger merev kivitelben elérhető 3 vagy 4 méteres munkaszélességben. A késes henger alaphelyzetben mellső függesztésű, de a jobb kihasználtságért rendelhető kettős, első/hátsó függesztő toronnyal is.

A traktor frontra szerelve a 3 méteres késes hengerrel kb 140 LE megbirkózik, míg a 4 méteres Gladiator aprító hengerhez jó, ha 160 LE fölé megyünk. Hátsó függesztés esetén jóval kisebb erőgép is elegendő, gyakorlatilag amelyik traktor meg tudja emelni a gépet, az tud dolgozni is vele.

A gépsúlyok:

Gladiator 3: 1.550 kg

Gladiator 4: 2.050 kg

A 3 és 4 méteres típus esetében természetesen csak a munkaszélesség kisebb, mint az összecsukható verzióknál, a munkavégző részek azonosak.

3 méteres aprító henger 4 méteres aprító henger A Gladiatoron a kések emyhe szögben vannak szerelve

 

A menetiránnyal merőlegesen 410 mm átmérőjű késes henger darabolja a szármaradványokat. Fontos kiemelni, hogy nálunk a kések egy küllős rendszerre szereltek. Ennek előnye, hogy a szármaradvány nem tömíti el, nem tud felülni a nagyobb szártömegre a gép. A dobos kivitelű gépeknél, ahol egy dobra van közvetlenül felerősítve a kés, lehetséges hiba a szármaradványok beszorulása, az eltömődés. Természetesen a Gladiator aprító henger kései fordíthatóak, így sérülés vagy kopás esetén könnyen fordíthatók vagy cserélhetők. A kések egyébként enyhe spirálban vannak felszerelve. Ez fontos apróság, hiszen így a kések nem egyszerre, hanem fokozatosan érkeznek a talajra, nem rázzák szét a gépvázat. Természetesen az egész késes henger gumibakos felfüggesztéssel csatlakozik a fővázhoz, amely tovább növeli a gép élettartamát.

A menetiránnyal párhuzamosan a Gladiator aprító henger esetében 410 mm átmérőjű síktárcsa darabol. Ennek a lényege, hogy lényegtelen hogyan fekszik a szár a talajon vagy a kés, vagy a tárcsa elkapja.

front kivitelű aprító henger aprító henger zöldtrágyában síktárcsák a kések után

 

Az aprító henger nem talajmunkagép. 2-4 cm mélységben belehatol ugyan a talajba, de a feladat az aprítás. Azért is szereltük a gépet teljesen sík tárcsákkal, hogy csak aprítson és minimális legyen a földmozgatás. Intenzívebb földmozgatás esetén már szükség lenne lezáró hengerre is.

Mellső kivitel esetében fontos, hogy a Gladiator aprító henger önbeálló toronnyal rendelkezik. Ezzel a kivitellel a traktor kormányozható marad és lehetséges a menet közbeni korrigálás, pl villanyoszlop kikerülése.

Bővebb műszaki információért töltse le a Gladiator prospektust: GLADIATOR prospektus letöltése

Kérjük tekintse meg ezeket a hazai videókat a 3 és 4 méteres aprító hengerről:

 

 





VISSZA