Hírek

Magágykészítő kompaktor az Opall-Agri-tól


Az OPaLL-AGRI egy csehországi családi tulajdonban működő vállalkozás, akik Brno-tól északra gyártják kimagasló ár-érték arányú munkagépeiket. A termékpalettán megtalálhatók a függesztett és félig-függesztett váltvaforgató ekék, magágykészítő kompaktorok, szántáselmunkáló hengerek, szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és a tavalyi évtől a talajlazítók. A cég forgalmának nagy része a hazai piacról származik, de igen jó értékesítési eredménnyel büszkélkedhetnek a volt szovjet tagköztársaságok területein is. Keleten főleg a nagy munkaszélességű, míg Közép-Európában a közepes és kisebb gépek vannak az eladás középpontjában. Fontos megemlíteni, hogy az OPaLL-AGRI kopórészekkel kezdte a tevékenységét és ez az üzletág napjainkban is nagy szeletet vág ki az értékesítés összértékéből. A kopórészek gyártásánál nem csak  a saját termékekre koncentrálnak, hanem számos konkurens márkákhoz is gyártanak kedvező árú, kimagasló minőségű kopórészt. A forgalom intenzív növekedése néhány éve már megkövetelte egy teljesen új gyártócsarnok felépítését, így a gépek ma már rövidebb szállítási határidővel és az új szerszámgépek miatt még magasabb minőségben kerülnek ki a gyártó üzeméből.

Hazánkban évek óta jelen van az OPaLL-AGRI és szerencsére számos gazdaság tudja alátámasztani a gépek minőségi munkáját. A 2017-től az értékesítés új lendületet vett, mert a régi forgalmazóval együttműködve, a tapasztalatokat kihasználva, de erősebb háttérrel a QUIVOGNE Magyarország Kft. vette át az OPaLL-AGRI munkagépek hazai forgalmazását.

simító munkája magágykészítő kompaktor kompaktor system

 

A közelgő szezon miatt az OPaLL-AGRI legaktuálisabb gépe a Saturn IV magágykészítő kompaktor. Amint a neve is mutatja ez a gép már a negyedik generációba lépett és az elmúlt, több mint 10 év tapasztalatait felhasználva felnőtt, sőt bizonyos pontokban meg is előzte nagynevű konkurenseit.

Satrun IV precíziós magágykészítőn az elmunkáló elemek több sorban helyezkednek el a tökéletes eredmény eléréséért. A teljes elmunkálósor több fajta lehet és akár hét részből is állhat: simító, henger, simító, 2 vagy 3 soros kapaszekciók, henger, simító és Crosskill henger. A tökéletes talajkövetés a munkagép kialakításánál fogva garantált. A gép 1,5 és 2 méteres tagokból áll, amelyekre az elmunkáló eszközök paralelogramma felfüggesztéssel kapcsoltak. Ezzel a módszerrel elérhető a mindig pontos mélységtartás és az aprómagok részére optimális magágyfrakció kialakítása.

A magágykészítőn az alapfelszereltséghez tartozó, elől és hátul elhelyezett, 330 mm átmérőjű, szélespálcás hengerek garantálják az igen pontos mélységtartást. A teljesen zárt csapágyazással rendelkező hengerek a mélységvezetés mellett a megfelelő aprításért és a tömörítésért is felelősek. Az első sor henger után következik a kapaszekció. A Saturn kompaktorra négy különböző kialakítású kapa érhető el merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral. Az alapfelszereltség a kétsoros, sekély munkavégzésre ajánlott nyírócsavaros kapakialakítás lúdtalp kapával. Igény esetén a kapabiztosítás lehet rugós is, illetve elérhető a legfinomabb magágy készítésére előnyös 3-soros rugós kapaszekció is. Mivel a kapatagok könnyen cserélhetőek sokszor kettő különböző kapakialakítással rendelik a kompaktort. Például nyírócsavaros biztosítással a durvább területekre sekély munkavégzéshez és 3-soros rugós kapával a kora tavaszi munkákhoz, amikor el szeretnénk kerülni a nedves talajréteg felszínre hozását. A kapasorok mélysége fokozatmentesen egy orsóval állítható.

A kapaszekciót 330mm átmérőjű henger és simító kombináció követi, garantálva a precíz mélységtartást. A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő, 400mm átmérőjű Crosskill henger teszi teljessé, így megfelelő mélységben tömör, de felül aprómorzsás magágy érhető el. Az adott munkavégzésnek megfelelően a hátsó kettő henger helyzete egymáshoz képest egy orsóval könnyen beállítható.

magágykészítő 8 méteres 10 méteres kompaktor system Versatile

 

A legelső sorban a tavalyi évtől elérhető cserélhető kopórészű, csipkézett simító is. A csipkézett kialakítás elősegíti a heterogén hantelmunkálást és megkönnyíti a durvább szántáson is a precíz munkát. Az elmunkáló elemeken túl a gép munkáját rugós biztosítású traktorkerék nyomlazítók segítik, amelyek helyzete és intenzitása könnyen beállítható minden traktortípushoz.

A magágykészítés során a földáram munkaszélességen belül tartása az állítható helyzetű oldalsó terelőlemez feladata.

Satrun IV elérhető 3 és 4 méteres munkaszélességben függesztett, valamint 3-4-5-6 méteres munkaszélességben félig függesztett kivitelben.

Nagyobb munkaszélességű magágykészítő kompaktor a Neptun eszközhordozóval kombinált kialakításban érhető el. A Neptun egy sokoldalú munkagép, amelyre függesztett talajelmunkálók kapcsolhatók és így egyszerűen megvalósítható a nagyobb munkaszélesség elérése. A jelenlegi programban a kombinált munkagép 8 és 10 méteres szélességben érhető el.

Az Opall-Agri Saturn IV kompaktorok használatával megvalósítható a kompromisszum mentes magágykészítés, akár aprómagok részére is. A robosztus kialakítás ellenére viszonylag kicsi, talajtípustól és domborzati viszonyoktól függően 30-40 LE/m a vonóerő szükséglet. A közúti szállításhoz a gépek 3 méterre összecsukhatók, a biztonságos közlekedést nagyméretű kerekek és az alapfelszereltségként elérhető közúti világítás segíti elő.

 

 





VISSZA