Hírek

OPaLL-AGRI Saturn kompaktor felépítése


Az OPaLL-AGRI hazánkban talán legismertebb munkagépe a Saturn IV magágykészítő kompaktor. Amint a neve is mutatja ez a gép már a negyedik generációba lépett és a hosszú évek tapasztalatait felhasználva felnőtt, sőt bizonyos pontokban meg is előzte nagynevű konkurenseit.

A Satrun IV precíziós magágykészítőn az elmunkáló elemek több sorban helyezkednek el a tökéletes eredmény eléréséért. A teljes elmunkálósor több fajta lehet és akár hét részből is állhat: simító, henger, simító, 2 vagy 3 soros kapaszekciók, henger, simító és Crosskill henger. A tökéletes talajkövetés a munkagép kialakításánál fogva garantált. A gép 1,5 és 2 méteres tagokból áll, amelyekre az elmunkáló eszközök paralelogramma felfüggesztéssel kapcsoltak. Ezzel a módszerrel elérhető a mindig pontos mélységtartás és az aprómagok részére optimális magágyfrakció kialakítása.

 

Biztonságos közúti szállítás 6 méteres Saturn kompatkor Az Opall-Agri Saturn kompaktor

 

A gépen az alapfelszereltséghez tartozó, elől és hátul elhelyezett, 330 mm átmérőjű, szélespálcás hengerek garantálják az igen pontos mélységtartást. A teljesen zárt csapágyazással rendelkező hengerek a mélységvezetés mellett a megfelelő aprításért és a tömörítésért is felelősek. Az első sor henger után következik a kapaszekció. A Saturn kompaktorra négy különböző kialakítású kapa érhető el merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral. Az alapfelszereltség a kétsoros, sekély munkavégzésre ajánlott nyírócsavaros kapakialakítás lúdtalp kapával. Igény esetén a kapabiztosítás lehet rugós is, illetve elérhető a legfinomabb magágy készítésére előnyös 3-soros rugós kapaszekció is. Mivel a kapatagok könnyen cserélhetőek sokszor kettő különböző kapakialakítással rendelik a kompaktort. Például nyírócsavaros biztosítással a durvább területekre sekély munkavégzéshez és 3-soros rugós kapával a kora tavaszi munkákhoz, amikor el szeretnénk kerülni a nedves talajréteg felszínre hozását. A kapasorok mélysége fokozatmentesen egy orsóval állítható.

A kapaszekciót 330mm átmérőjű henger és simító kombináció követi, garantálva a precíz mélységtartást. A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő, 400mm átmérőjű Crosskill henger teszi teljessé, így megfelelő mélységben tömör, de felül aprómorzsás magágy érhető el. Az adott munkavégzésnek megfelelően a hátsó kettő henger helyzete egymáshoz képest egy orsóval könnyen beállítható.

A legelső sorban a tavalyi évtől elérhető cserélhető kopórészű, csipkézett simító is. A csipkézett kialakítás elősegíti a heterogén hantelmunkálást és megkönnyíti a durvább szántáson is a precíz munkát. Az elmunkáló elemeken túl a gép munkáját rugós biztosítású traktorkerék nyomlazítók segítik, amelyek helyzete és intenzitása könnyen beállítható minden traktortípushoz.

 

Alapfelszereltség a rugózott nyomlazító A hátsó hengrek helyzete egymáshoz képest állítható Csipkézett simító az első sorban

 

A magágykészítés során a földáram munkaszélességen belül tartása az állítható helyzetű oldalsó terelőlemez feladata.

A Satrun IV elérhető 3 és 4 méteres munkaszélességben függesztett, valamint 3-4-5-6 méteres munkaszélességben félig függesztett kivitelben.

Nagyobb munkaszélességű kompaktor a Neptun eszközhordozóval kombinált kialakításban érhető el. A Neptun egy sokoldalú munkagép, amelyre függesztett talajelmunkálók kapcsolhatók és így egyszerűen megvalósítható a nagyobb munkaszélesség elérése. A jelenlegi programban a kombinált munkagép 8 és 10 méteres szélességben érhető el.

Az Opall-Agri Saturn IV kompaktorok használatával megvalósítható a kompromisszum mentes magágykészítés, akár aprómagok részére is. A robosztus kialakítás ellenére viszonylag kicsi, talajtípustól és domborzati viszonyoktól függően 30-40 LE/m a vonóerő szükséglet. A közúti szállításhoz a gépek 3 méterre összecsukhatók, a biztonságos közlekedést nagyméretű kerekek és az alapfelszereltségként elérhető közúti világítás segíti elő.

Bővebb információért keresse a QUIVOGNE Magarország Kft. képviselőjét vagy kiemelt kereskedelmi partnereinket.

Telefon: 06/30 558 4918 vagy 06/70 385 7891

 

 





VISSZA