Hírek

Sorközművelő kultivátor a Quivogne-tól


A francia QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég a kapás kultúrákhoz ajánlja a MaxiPlant elnevezésű sorközművelő kultivátorát. A MaxiPlant elérhető kocsinként 3 kapás kivitelben például szója vagy cukorrépa sorközének ápolására, illetve kocsinként 5 kapás kivitelben kukorica vagy napraforgó sorközművelésre. A kocsik helyzete és ezáltal a kívánt sortáv a vázon könnyen és fokozat mentesen beállítható. A kocsik paralelogramma felfüggesztése miatt a beállított művelési mélység pontosan tartható, a munkagép megfelelően tudja követni a felszín egyenetlenségeit. A sorközművelő kultivátor a biztonságos közúti szállításhoz hidraulikusan összecsukható.

elektromos adagolású műtrágya tartállyal sorközművelő műtrágya tartállyal 6 soros sorközművelő

 

MaxiPlant munkavégző eszközei 32×12 mm-es rugós, kérésre duplarugós kapával vannak szerelve. Ezek a rugós egységek a 120 x 120 mm-es főtartóval együtt megfelelő robosztusságot és ezáltal hosszú élettartamot kölcsönöznek a munkagépnek. A vázmagasság 70 cm, így a fejlettebb kultúrákban is lehetséges a munkavégzés.

MaxiPlant sorközművelő kultivátor alaphelyzetben 105 mm-es lúdtalp kapával, sorvédő és sorvezető tárcsával szerelt. A sorvédő és sorvezető tárcsák használatával nagyobb munkasebesség mellett is dolgozhatunk a növényi kultúra megsértése nélkül.

A sorközművelő kultivátorok felszerelhetők különböző szilárd- és folyékony műtrágya kijuttató egységgel.

8 soros kultivátor 12 soros kultivátor

 

A Quivogne-nál az alaphelyzetben is robusztus kivitel még tovább fokozható és elérhető a Maxiplant GC erősített típus. Ez a gép csak 8 és 12 soros kivitelben kerül forgalomba. A keret ebben az esetben a teljes munkaszélességben duplavázas, 100×100 mm-es zártszelvényből készül. Az összecsukható típusnál a szilárd műtrágya kijuttatás már minden sorba levegő rásegítéssel történik, amely a 12 soros kivitelben nélkülözhetetlen és igen nagy pontosságot garantál.

A Maxiplant sorközművelő felépítése kompakt műtrágya tartállyal:

 





VISSZA