Hírek

Sorközművelő kultivátor áttekintés


A sorközművelő kultivátorok használatával a mechanikai gyomirtás mellett egy menetben gondoskodunk a sorközben a talajszellőztetésről és a kapillárisok átvágásával a vízpárolgás csökkentéséről. A megfelelő adapterekkel kiegészítve a sorközművelőnket megoldható a szilárd vagy folyékony műtrágya célzott kijuttatása is.

Cégünk ajánlata a kapás kultúrákhoz a MaxiPlant elnevezésű sorközművelő kultivátor. A MaxiPlant elérhető kocsinként 3 kapás kivitelben például szója vagy cukorrépa sorközének ápolására, illetve kocsinként 5 kapás kivitelben kukorica vagy napraforgó sorközművelésre. A kocsik helyzete és ezáltal a kívánt sortáv a vázon könnyen és fokozatmentesen beállítható. A kocsik paralelogramma felfüggesztése miatt a beállított művelési mélység pontosan tartható, a munkagép megfelelően tudja követni a felszín egyenetlenségeit. A munkamélység fokozat mentesen állítható a mélységvezető kerekekkel.

sorközművelő      

A MaxiPlant 32x12 mm-es rugós kapával van szerelve. Ezek a rugós egységek a 120 x 120 mm-es főtartóval együtt megfelelő robosztusságot és ezáltal hosszú élettartamot kölcsönöznek a munkagépnek. A vázmagasság 70 cm, így a fejlettebb kultúrákban is lehetséges a munkavégzés. Opcióban a munkagép duplarugós kivitelben is elérhető.

A MaxiPlant sorközművelő alaphelyzetben 105 mm-es lúdtalp kapával, sorvédő és sorvezető tárcsával szerelt. A sorvédő és sorvezető tárcsák használatával nagyobb munkasebesség mellett is dolgozhatunk a növényi kultúra megsértése nélkül.

A Maxiplant sorközművelő kultivor elérhető merev és hidraulikusan csukható vázzal, 5 -12 soros kivitelben, akár front kivitelben is.

      

A sorközművelő fontos kiegészítő lehetősége a folyékony műtrágya vagy gyomírtó szer kijuttatására alkalmas tartály. A 600 vagy 1.100 literes műanyag tartály szerelhető a traktor frontra vagy segédvázzal a kultivátor elé. A kijuttató egység 3 hengeres. 115 l/min teljesítményű membránszivattyúval rendelkezik, amellyel biztonsággal megvalósítható menetsebesség arányosan a folyadék kijuttatása 60 – 300 l/ha lémennyiség között. A szivattyú hajtása TLT-ről vagy hidraulikusan történhet. A folyadék rendszer kétszintű szűréssel van ellátva 50 MESH finomságú szűrőkkel. A tartály önfeltöltéssel vagy külső feltöltéssel rövid idő alatt feltölthető. A rendszer ISOBUS vezérlővel is kiegészíthető.

A sorközművelő kultivátorokról bővebb műszaki információ a következő oldalon érhető el: SORKÖZMŰVELŐ ADATOK

Bővebb információ:

Gazsi Zsolt: 30/558-4918

Szeredai Jenő: 70/385-7891

 

 

VISSZA