Hírek

Szupernehéz tárcsa 810 mm-es lapokkal


A tárcsás boronák terén a francia Quivogne (ejtsd: kivon) szinte minden feladatra tud megfelelő megoldást nyújtani. A tárcsáink között megtalálható a szőlészetek és gyümölcsösök részére ajánlott sorköz- és rövidtárcsák, a hagyományos szántóföldi munkavégzésre optimális nehéz- és szupernehéz tárcsák 660/710/810 mm-es tárcsalapokkal és az erdészetek részére megfelelő tárcsák akár 1020 mm-es tárcsalapokkal.

  

Az elmúlt időszakban egy hosszabb bemutató sorozatban vett részt az APFL FF fantázianevű szupernehéz tárcsa Békés megyében.

A szupernehéz tárcsák elérhetők 2 – 9 méteres munkaszélességben sokféle kivitelben. Ezeket a tárcsákat 810 mm átmérőjű Fleaux-Fleaux (flö-flö) lapokkal szereljük. A különlegessége ennek a tárcsalapnak, hogy a csipkézettsége olyan, mintha minden második csipke ki lenne vágva. Ezáltal az egy csipkére eső súly jóval nagyobb a hagyományos lapkialakításhoz képest és a gép a legkötöttebb táblákon is képes a talajba hatolásra. A 810 mm-es tárcsalapok 10 mm vastagok és a tárcsalap osztás 280 mm. Ez garancia egyrészt a talajba hatolásra, hosszú élettartamot biztosít és a nagy átömlési keresztmetszet elakadás mentes munkát tesz lehetővé nagy szármaradvány esetén is.

A szupernehéz tárcsa V kivitelű tagjait hidraulikusan lehet állítani, hogy az adott körülmények között is optimális munkát tudjunk elérni.

  

A tárcsatengely 50×50 mm, míg a tengelyek acélöntvény csapágyai 32 kg súllyal bírnak. Darabonként.

Fontos opciós lehetőség a lezáró henger. A nagy átmérőjű tárcsalapok a szupernehéz tárcsa esetében durva munkát tudnak végezni, így a felszínlezárás ajánlott egyrészt a nedvesség megőrzése szempontjából, másrészt a következő munkamenet miatt is. A lezárásra több fajta nehézhenger is választható, amelyek közül kettőt emelnék ki. A Rollpro henger egy 600 mm átmérőjű acélhenger, amely nagy súllyal tudja lezárni a felszínt. Elérhető a szupernehéz tárcsa mögé a kétsoros hullámostárcsa henger, amely enyhe lezárás mellett inkább a felszíni hantok aprítására helyezi a hangsúlyt. Mindkettő henger állítása és így terhelése hidraulikus munkahengerrel történik.

A szupernehéz tárcsa vontatási igénye 80-100 LE méterenként.

Bővebb információért keresse a QUIVOGNE Magarország Kft. képviselőit vagy kiemelt kereskedelmi partnereinket.

Telefon: 06/30 558 4918 vagy 06/70 385 7891

Íme egy rövid videó az APFL FF szupernehéz tárcsa békés megyei munkájáról:

 

 





VISSZA