Hírek

Talajlazító ajánlat a kis- és közepes gazdaságok részére


A Quivogne talajlazító kínálata igen széles. Tudunk ajánlani 1 késes lazítót gyümölcs és szőlő sorközbe, középmély lazítót 80 – 300 LE-s traktorokhoz, mélylazítót 300 LE feletti erőgépekhez vagy akár vontatott kivitelű lazítót 16 késes kivitelben.

Most a SSDR függesztett talajlazító család közepes tagjáról – SSDR S típusról – szeretnénk rövid ismertetőt adni.

Az SSDR S típus elérhető 5 vagy 7 késes kivitelben. A rendelhető munkaszélességek: 2,5 / 3 / 4 méter, merev kivitel.

mechanikus hengerállítás a verhetetlen tandem ékgyűrűs henger talajlazító kések

 

Ebben a talajlazító kategóriában hazánkban az 5 késes, 2,5 méter munkaszélességű a jellemző méret. Ezt a típust ajánljuk a kis- és közepes gazdaságok részére, a 150 – 210 LE közötti traktorokhoz.

Az SSDR S típusú talajlazító vázmagassága 80 cm, amely már megfelelő átömlési keresztmetszetet biztosít a 45-55 cm munkamélységben. A lazító kések 30 mm vastagok és alaphelyzetben fordítható orrbetéttel, mellső vágókéssel és állítható helyzetű, oldalsó szárnyas késekkel rendelkezik.

Ez a típusú talajlazító a hazai tapasztalatok szerint a vízválasztó az alkalmazott lezáró henger kivitelében. Itt még gyakran előfordul a kedvezőbb árú kétsoros tüskés henger, de egyre többen rendelik már a sokkal jobb minőségű tandem ékgyűrűs hengert. A tandem ékgyűrűs henger ebben a kategóriában lehet mechanikus vagy hidraulikus állítású.

A tandem ékgyűrűs hengerrel szerelt talajlazító felszínlezárása egyenletesebb, mint a tüskés hengerrel szerelt változat. Kevesebb a felszínen található nagy hant, nem lehet látni a kések nyomát, amely azt jelenti, hogy kisebb a talajnedvesség vesztés, mint a tüskés henger esetében. A nagy átmérőjű ékgyűrűs henger további fontos előnye a könnyebb vontathatóság, kisebb traktor is elviszi, mint a tüskés hengerrel szerelt testvérét. A nagy átmérőjű ékgyűrűs henger miatt az SSDR S talajlazító nehezebben ragad be, nem tolja meg a talajt laza körülmények között sem. Az egyenletesebb felszín elősegíti a következő munkaműveletet is, könnyebben halad a traktor és kényelmesebb is a munkavégzés.

Az SSDR S talajlazító opciója (bár ezt mi inkább kötelező opciónak hívjuk) az oldalsó terelőlemez. Feladata a rögök munkaszélességen belül tartása, a bakhátképződés, a ’csíkozás’ elkerülése.

Ismerje meg Ön is ezt a típust. Hívja gyári kollégáinkat és kérjen ajánlatot vagy referencia helyeket!

Íme egy rövid videó a mechanikusan állítható tandem ékgyűrűs hengerrel szerelt SSDR S 5/250 talajlazító munkájáról Békés megyében.

 

 





VISSZA